Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Insuran motor

Harga insurans motor rs150

Harga insurans motor rs150. Berapakah harga bagi insurans motor rs150 yang perlu dibayar setiap tahun ?

Di artikel ini merupakan berdasarkan pengalaman aku sendiri yang memiliki motosikal honda rs150.

Bagaimanakah aku mengetahui cara nak dapatkan harga insurans motor rs150 ?Adakah harga insurans motor rs150 ini mahal atau berpatutan atau sangat murah ?

Rujukan artikel : Senarai harga insuran motor mengikut cc

Adakah wajib membuat harga insurans motor first party untuk honda rs150 yang baru keluar ? Bolehkah membuat harga insurans motor rs150 bagi 3rd party ?

Berikut merupakan persoalan-persoalan yang boleh anda dapati jawapannya agar mudah untuk anda memperbaharui insurans motor honda rs150 anda.

harga insurans motor rs150

Cara dapatkan harga insurans motor rs150

Sebelum nak hidupkan roadtax motor rs150, aku perlulah wajib renew insurans motor rs150.

Jika tak renew insurans motor rs150, maka roadtax motor rs150 sudah pasti tidak boleh anda renew.

Selama 4 tahun aku renew insurans motor rs150, aku hanya merujuk pada satu tempat iaitu pada agent insurans renew insurans dan roadtax.

Aku akan mesej pada agent insurans bagi mendapatkan quotation dengan market value yang sebaiknya motor rs150 aku cover pada setiap tahun.

Jika dah setuju dengan harga insurans motor rs150 yang diberikan, aku teruskan dengan membuat pembayaran secara direct transfer.

Namun, cara aku hidupkan insurans motor rs150 ini perlulah anda ketahui latar belakang tempat dan maklumat agent insurans tersebut terlebih dahulu.

Seperti aku sudah biasa menghidupkan insurans motor rs150 pada agent tersebut. Sebab itulah aku terus membuat pembayaran setelah bersetuju dengan harga insurans motor rs150 yang diberikan.

Bacaan terkait : Harga roadtax motor rs150

Berapakah harga insurans motor rs150 ?

Berikut merupakan harga insurans motor rs150 bermula dari tahun pertama hingga tahun ke 3 selama 4 tahun aku menggunakan motor rs150 :

Tahun menggunakan motor rs150Harga insurans motor rs150
PertamaRM365
KeduaRM330
KetigaRM290

Harga insurans motor rs150 di atas merupakan harga insurans motor first party untuk honda rs150 yang aku gunakan.

Jadikan rujukan ini agar membolehkan anda membuat kira-kira budget bagi setiap kali ingin menghidupkan insurans motor rs150 anda.

Artikel berkaitan : Harga roadtax dan insurans motor 150cc

Adakah wajib untuk hidupkan insurans motor first party bagi honda rs150 ?

Mengikut pengalaman, sebaiknya anda menghidupkan insurans motor rs150 anda menggunakan insurans motor first party.

Hal ini kerana, motor rs150 tersebut merupakan motor baru. Jika berlaku sebarang kemalangan yang kita tak jangka, kadar claim kemalangannya adalah tinggi.

Bukan saja anda terdedah kepada risiko kemalangan, namun juga kepada risiko kecurian yang sangat berleluasa pada masa sekarang.

Lebih baik anda keluarkan jumlah insurans yang jauh lebih jimat dibandingkan anda perlu mengeluarkan kos baiki motor rs150 yang tinggi dan dalam masa yang sama perlu masih membayar monthly installment motor rs150 tersebut.

Adakah boleh dapatkan harga insurans motor rs150 untuk cover 3rd party ?

Syarikat-syarikat insurans motor kebanyakkannya tidak akan menyediakan insurans motor 3rd party kepada motor rs150 lebih-lebih lagi ianya baru dibeli.

Hal ini kerana, risiko sangat besar atas kepentingan anda sebagai pemilik motor rs150 jika berlaku sebarang kemalangan.

Jika anda pun cover insurans 3rd party untuk honda rs150 anda, fikirkan sebaiknya agar anda tidak menyesal kemudian hari.

Kecuali motor rs150 yang anda beli itu adalah motor dibeli secara tunai dan tiada sebarang hutang baru boleh anda laksanakan insurans motor rs150 ini.

3 thoughts on “Harga insurans motor rs150

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *