Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Insuran motor

Tips paling mudah check harga insurans motor

Check harga insurans motor. Apakah itu check harga insurans motor yang boleh anda lakukan sebenarnya ?

Sebelum anda bersetuju untuk menghidupkan sesebuah harga insuran motor, anda sewajarnya check harga insurans motor terlebih dahulu.

Hal ini demikian, duit yang bakal anda keluarkan adalah satu jumlah yang bernilai dan anda perlu pastikan ianya berbaloi.

Berbaloi yang dimaksudkan di sini adalah dari segi kelebihan yang disediakan. Bahkan, ianya bukan sahaja matlamat untuk dapatkan harga renew insurans motor yang murah.

Namun, perlu seiring dengan bayaran yang anda keluarkan. Oleh itu, check harga insurans motor tidaklah wajib, namun ianya perkara penting bagi mengelakkan anda dari membayar lebih dan dalam masa sama tidak mendapat faedah yang betul.

Tempat untuk semak harga insurans motorsikal

Ada beberapa tempat bagi anda yang ingin semak harga insurans motorsikal iaitu :

1. Pejabat pos bagi check harga insurans motor

Hadirkan diri ke pejabat pos berhampiran rumah anda. Minta beberapa harga insurans motorsikal berdasarkan syarikat insurans yang berbeza.

Anda juga boleh meminta beberapa check harga insurans motor mengikut syarikat insuran yang anda mahukan.

Paling tidak sekurang-kurangnya anda boleh dapatkan harga renew insurans motor minima 3 syarikat insuran seperti Takaful Malaysia, Etiqa Takaful serta Takaful Ikhlas.

2. Agent insuran bagi check harga insurans motor

Pilih kedai yang menjalankan khidmat renew roadtax dan insurans berdekatan rumah atau tempat kerja anda.

Agent insuran ini kebanyakkannya mempunyai lebih dari 2 syarikat insuran. Semak harga insurans motorsikal anda dan bandingkan harga serta faedah yang anda dapat.

3. Insuran motor online bagi check harga insurans motor

Ada beberapa website yang menawarkan anda untuk membuat insuran motor secara online antaranya adalah Bjak, Myeg dan portal-portal syarikat insuran seperti Etiqa takaful.

Ada juga beberapa website lain yang boleh anda percayai bagi check harga insurans motor anda. Namun, pastikan ianya betul-betul boleh dipercayai terlebih dahulu sebelum anda nak berurusan.

check harga insurans motor

Harga insurans motor 125cc

Tak salah nak check harga insurans motor bagi harga insurans motor 125cc. Walaupun anda dah rasa harga pada satu syarikat dah cukup murah, namun ada lagi syarikat insurans yang menawarkan harga insurans motor 125cc jauh lebih baik.

Harga insurans motor 150cc

Begitu juga dengan harga insurans motor 150cc. Lebih-lebih lagi anda yang baru saja tahun pertama menggunakan motor 150cc ini.

Check harga insurans motor anda untuk mendapatkan faedah serta servis yang terbaik bukan saja dari segi harga insurans motor 150cc, malah dari segi servis selepas menghidupkan insuran motor tersebut.

One thought on “Tips paling mudah check harga insurans motor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *