Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Insuran motor

Harga insuran motor nmax 155

Harga insuran motor nmax 155. Jika dilihat, motor di bawah jenama yamaha iaitu nmax 155 adalah semakin menjadi pilihan para penunggang motosikal.

Jika dari dahulu sejak ianya diperkenalkan pada tahun 2016, ianya tidak begitu mendapat sambung kerana dalam kategori motor skuter.

Namun, sekarang motor jenis skuter nmax 155 mula digilai disebabkan oleh keselesaannya bagi perjalanan yang jauh. Bukan itu sahaja, harga insuran motor pun turut boleh dibiayai oleh para pemilik mootr biasa.

Harga pasaran vs harga insuran motor nmax 155

Jika anda lihat nilai pasaran harga motor nmax 155 v1 dan v2 menurun agak cepat. Hal ini kerana, permintaannya yang agak kurang oleh para pembeli motosikal di negara kita.

Justeru, ini akan melibatkan coverage market value sesebuah motor nmax 155 turun mengikut nilai permintaan semasa. Ini membawa kepada berita baik kerana anda boleh mendapatkan harga insuran motor nmax 155 dengan murah setiap tahun.

Kelebihan seperti diskaun NCD sangat membantu lebih-lebih lagi anda yang baru ingin memiliki motor nmax 155 melalui trade-in motor lama. Jadi, dapatlah anda penjimatan harga insuran motor nmax 155 setiap tahun.

harga insuran motor nmax 155

Berapa harga insuran motor nmax 155 sepatutnya jika anda beli baru vs beli 2ndhand ?

Berikut merupakan harga insuran motor nmax 155 yang boleh anda buat perbandingan sekiranya membeli secondhand atau yang baru :

PerkaraMotor Nmax 155(beli baru)Motor Nmax 155(beli secondhand)
Market ValueRM10,900RM6,000
NCD0%0%
Harga insuran motor nmax 155RM510RM330

Mengapa penting harga insuran motor nmax 155 perlu anda dapatkan murah ?

Semua benda adalah tidak murah sekarang. Jika ianya melebihi budget tahunan anda, maka anda perlu mencari initiatif agar mendapatkan harga insuran motor nmax 155 yang murah dan dalam masa yang sama mendapat perlindungan yang baik untuk motor anda.

Elakkan daripada memilih insuran motor 3rd party kerana akan merisikokan motor anda dari tidak dilindungi. Sebaiknya lakukan survey di beberapa syarikat insuran motor supaya anda mendapatkan harga berpatutan dengan kualiti terbaik.

Risiko memilih harga insuran motor nmax 155 first party dan 3rd party

Sememangnya anda boleh tersenyum ketika membayar harga insuran motor nmax 155 yang terlalu murah melalui insuran third party. Namun, perlu diingatkan risiko dan kesan yang dihadapi tidak boleh diagak.

Bak kata pepatah “Malang tidak berbau”. Justeru, utamakan pemilihan harga insuran motor nmax 155 1st party agar perjalanan anda sentiasa dilindungi. Bukan bermakna tidak berlaku sebarang kemalangan.

One thought on “Harga insuran motor nmax 155

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *