Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Insuran motor

Harga insuran motor nvx 155 : Cara buat pilihan tepat

Harga insuran motor nvx 155. Pengenalan motor jenama terkemuka di negara kita iaitu Yamaha merupakan satu pilihan yang baik buat para pengguna motosikal.

Justeru, meningkatkan persaingan yang sihat dalam memberikan mutu dan kualiti terbaik untuk setiap produk motor yang diperkenalkan.

Ianya juga berkait rapat dengan segala kos yang bakal anda keluarkan sekiranya anda baru mahupun ingin memiliki motor yamaha nvx 155 sama ada v1, v2, v3 dan versi yang seterusnya.

Market value motor yamaha nvx 155

Apabila anda sendiri ingin ketahui jumlah harga insuran motor nvx 155 ini, anda perlu tahu dahulu perkara asas seperti market value motor tersebut.

Setiap market value motor adalah tidak sama dengan yang lain. Perubahan dan penurunan market value motor nvx 155 adalah sedikit dan tidak menjunam. Hal ini kemungkianan disebabkan oleh permintaan yang tinggi akan model ini.

Ini mewujudkan jurang antara perbezaan harga insuran motor secara keseluruhan satu sama lain walaupun mempunyai sama jumlah cc enjin yang diberikan.

harga insuran motor nvx 155

Harga insuran motor nxv 155 yang murah patut beli motor secondhand atau beli yang baru ?

Model lama seperti nvx 155 version 1 dan version 2 dikira sebagai model secondhand. Manakala, nvx 155 terbaru adalah dikenali sebagai version 3 yang terkini.

Jika diikutkan harga insuran motor nvx 155 yang murah, beli yang 2ndhand iaitu v1 atau v2. Hal ini kerana, market valuenya yang sudah rendah dibandingkan anda beli motor nvx 155 yang baru.

Berikut merupakan perbandingan harga insuran motor nvx 155 secara anggaran kasar :

PerkaraMotor NVX 155 V1(Secondhand)Motor NVX 155 V3 (Baru)
Market valueRM7,250RM10,500
NCD0%0%
Harga insuran motor NVX 155
pertama kali
RM290RM410

Kenapa pemilik motor inginkan harga insuran motor nvx 155 selalu nak murah ?

Harga insuran motor nvx 155 di atas adalah anggaran sahaja. Ada banyak faktor yang boleh anda pertimbangkan sekiranya ingin mendapatkan harga insuran motor yang lebih murah seperti :

  1. Menggunakan ncd 25% daripada motor lama sekiranya anda trade in motor lama kepada nvx 155
  2. Membuat survey harga insuran motor dari beberapa syarikat insuran dan dapatkan harga insuran motor sehingga anda berpuas hati
  3. Memilih jenis insuran 3rd party sebagai pilihan. Namun ianya amat tidak digalakkan lebih-lebih lagi anda membeli motor nvx 155 dengan cara membuat loan

Salah satu pilihan yang baik dan tidak merisikokan anda lebih-lebih lagi golongan muda yang ingin mendapatkan permulaan harga insuran motor nvx 155 yang murah adalah dengan cara memiliki motor secondhand.

Namun, sebelum memiliki motor nvx 155 secara 2ndhand, anda perlulah membuat sedikit kajian untuk mendapatkan motor nvx 155 yang tiada atau kurang masalah pada masa akan datang.

One thought on “Harga insuran motor nvx 155 : Cara buat pilihan tepat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *