Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Roadtax motor

Harga roadtax motor lc135

Harga roadtax motor lc135.Berapakah harga roadtax motor atau cukai jalan motosikal yamaha 135lc jika dihidupkan setiap tahun ?

Dari dulu hingga sekarang sudah mencapai banyak generasi yamaha lc135 ini. Buat masa sekarang sudah masuk generasi ke 8 oleh kerana permintaannya yang sangat menggalakkan.

Bila anda memiliki motosikal yamaha lc135, akan tiba masanya untuk anda hidupkan roadtax motor lc135 ini.

Harga roadtax motor merupakan satu nilai yang wajib anda keluarkan sekiranya anda mempunyai atau memiliki motosikal.

Setiap dari motor yang anda miliki perlu dibayar roadtax motor tersebut. Jika banyak motor yang anda ada, maka banyaklah harga roadtax motor perlu disediakan setiap tahun.

Harga roadtax motor lc135 ini belum termasuk lagi bagi harga insurans motor tersebut. Kita akan perlihatkan satu persatu harga roadtax motor yang perlu dibayar oleh anda.

harga roadtax motor lc135

Berapa harga roadtax motor lc135 sepatutnya ?

Harga roadtax motor lc135 hanyalah berjumlah sebanyak RM2 sahaja. Tempoh yang anda bayar bagi RM2 itu merangkumi masa selama 12 bulan atau 1 tahun.

Mana-mana generasi dari lc135 v1,v2,v3,v4,v5,v6,v7 dan v8 mempunyai kapasiti enjin yang sama iaitu 135cc.

Jadi, harga roadtax motor lc135 ini antara salah satu faktor ianya sangat memberi penjimatan dari segi kos maintainence tahunan.

Di samping itu juga, disebabkan iaiya tidak mempunyai clutch tangan menambahkan lagi kelebihan kepada mengapa ianya perlu dimiliki.

Bila waktu yang sesuai untuk hidupkan roadtax motor lc135 ?

Walaupun anda sudah tahu jumlah bagi harga roadtax motor lc135, anda perlulah tahu bilakah waktu tepat untuk hidupkan roadtax motor lc135 ini.

Bilakah waktu yang sesuai untuk anda renew roadtax motor lc135 ? Jawapannya adalah seminggu sebelum roadtax motor lc135 anda tamat.

Tempoh ini merupakan waktu paling sesuai bagi renew roadtax motor lc135. Ianya tidak terlau awal dan juga tidak terlalu lewat untuk hidupkan roadtax motor lc135 anda.

Jika terlalu awal anda hidupkan roadtax motor lc135, ianya tidak begitu digalakkan kerana akan timbul masalah lain sekiranya berlaku kemalangan sebaik sahaja roadtax motor lc135 telah dihidupkan.

Manakala, jika terlalu lewat, ada kemungkinan untuk anda renew roadtax motor lc135 terdapat masalah lain salah satunya seperti terdapat saman.

Saman terutamanya saman blacklist perlu diselesaikan terlebih dahulu, kemudian barulah boleh anda hidupkan roadtax motor lc135.

Akibat saman juga membolehkan anda menangguhkan renew roadtax motor lc135 anda oleh kerana kekurangan budget untuk renew harga roadtax motor lc135 dan harga insurans motor lc135 secara keseluruhan.

One thought on “Harga roadtax motor lc135

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *