Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Harga insurans kereta

How much toyota corolla altis insurance price ?

Toyota corolla altis insurance price. Berapakah jumlah perbelanjaan bagi harga insurans kereta bagi sebuah toyota corolla altis untuk setiap tahun ?

Toyota corolla atau dahulunya digelarkan sebagai toyota corolla altis merupakan model berkonsepkan sedan.

Sedan mempunyai peminatnya tersendiri. Ada orang juga suka akan konsep-konsep lain. Namun di artikel ini kita akan mengfokuskan kepada toyota corolla altis yang berada di pasaran.

Ianya dari dahulu lagi sejak 1966 ternyata telah membuktikan kekukuhan jenama yang dibawa oleh toyota itu sendiri.

Di manakah tempat yang sesuai untuk renew toyota corolla altis insurance ?

Jika anda baru pertama kali ingin menghidupkan insurans kereta, anda perlulah tahu tempat-tempat yang boleh untuk renew toyota corolla altis insurance anda.

Penting untuk ketahui tempat-tempat ini agar dapat mengelakkan kerja anda dilakukan beberapa kali kerana tersalah tempat.

Antara tempat yang boleh anda renew toyota corolla altis insurance adalah :

1. Pejabat pos

Kebanyakkan di setiap kediaman mahupun tempat kerja akan mempunyai pejabat pos. Jadi tidak risau kerana ianya hampir setiap tempat ada pejabat pos ini.

Namun, ianya terhad kepada waktu operasi bekerja sahaja. Anda perlu meluangkan lebih masa sekiranya datang pada waktu rehat untuk renew toyota corolla altis insurance.

2. Agent insurans dan roadtax berdaftar

Begitu juga dengan kedai agent insurans dan roadtax pasti akan berada di kawasan pekan atau bandar berhampiran kediaman atau tempat kerja anda.

Urusan ini perlu dibuat di kedai agent berdaftar tersebut. Lebih mudah anda hanya boleh beurusan melalui aplikasi whatsapp sahaja.

Pihak agent akan memberikan anda quotation toyota altis insurance price. Kelebihannya adalah anda boleh minta beberapa harga quotation sekiranya pihak agent mempunyai banyak pilihan syarikat insurans yang didaftarkan.

Untuk urusan secara dalam aplikasi, anda digalakkan untuk tahu dimanakah kedai agent tersebut atau pernah datang ke kedai agent tersebut.

Lakukan urusan untuk kali kedua dan seterusnya melalui aplikasi, namun bukan urusan pertama kali.

3. Branch insurans mengikut syarikat insurans yang anda inginkan

Branch insurans merupakan anak syarikat insuran yang diletakkan di setiap negeri. Ianya tidak banyak, namun hampir di setiap negeri akan mempunyai branch insurance ini.

Akan tetapi, ianya terletak di kawasan bandar atau ibu negeri. Jika anda duduk berhampiran, pasti memudahkan untuk berurusan terus di branch insurance yang anda inginkan.

Anda boleh hidupkan altis insurance di sini pada waktu bekerja. Kelebihannya adalah orang tidak ramai di branch insurans dan sebarang pertanyaan amat mudah dijawab.

Urusan secara terus juga dapat mengelakkan dari sebarang penipuan terhadap toyota corolla altis insurance anda.

4. Online di website seperti Bjak, Myeg, Comparemyeg dan lain-lain berdaftar

Terdapat banyak website yang dipercayai seperti Myeg, Bjak, website etiqa takaful, zurich takaful dan lain-lain boleh anda beli secara terus.

Setelah anda selesai dengan bersetuju dengan toyota corollan insurance price, buat pembayaran dan anda akan dapat pilisi insurans secara email.

Urusan ini boleh dibuat bila-bila masa sahaja. Ianya sangat mudah dan sangat dipercayai dan tidak ragu-ragu lagi.

toyota corolla altis insurance price

Berapakah toyota altis insurance price ?

Harga insurans kereta toyota corolla altis yang akan diberikan merupakan anggaran secara terdekat berapakah jumlah yang perlu anda belanjakan untuk setiap tahun.

Ianya bermula pada tahun kedua anda membeli kereta tersebut. Namun, bukan semasa anda membeli kereta kerana pada waktu tersebut pihak kedai anda membeli kereta anda menguruskan bagi pihak anda.

Harga anggaran bagi quotation toyota corolla altis insurance tersebut merupakan harga insurans kereta 1st party dan NCD(no claim discount) bermula dengan 25%.

TahunNcdMarket ValueToyota Corolla Altis Insurance Price
125%Rm145,000RM3,400-RM3,500
230%RM139,000RM3,200-RM3,300
338.33%RM132,000RM3,000-RM3,100
445%RM125,000RM2,800-RM2,900
555%RM115,000RM2,600-RM2,700

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *