Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Bateri kereta

Bateri kereta amaron bagus tak ?

Bateri kereta amaron bagus tak. Bagaimanakah anda sebagai pemilik kereta ingin mengetahui yang sesebuah bateri kereta amaron itu bagus atau tidak ?

Bateri amaron bagus ke tidak pasti menjadi persoalan di fikiran kepada anda yang belum pernah menggunakan bateri amaron ini. Perkara ini amat diutamakan kerana pasti ianya akan membawa kebaikan dan penjimatan poket anda sendiri.

Jika anda rasa ianya mahal, apabila sudah mengetahui bateri kereta amaron ini bagus tak pasti anda akan melupakan tentang harga semasa anda baru membeli bateri ini.

Berikut merupakan pengalaman dari aku sendiri dan juga ahli keluarga aku yang pernah menggunakan bateri kereta amaron. Perkongsian ini adalah berdasarkan pendapat aku sendiri dan jika anda mempunyai pendapat yang berbeza juga amat dialu-alukan untuk memberi pendapat.

Pilihan bateri kereta amaron yang mudah didapati di pasaran atau kedai bateri kereta

Bagi anda yang ingin menilai adakah bateri kereta amaron bagus tak, anda perlulah menilai dengan cara adakah bateri amaron ini mudah untuk anda dapati di kedai-kedai bateri kereta atau pasaran secara online.

Antara kedai bateri kereta yang menjual bateri kereta amaron adalah seperti bateriku. Kedai bateriku menawarkan pelbagai jenama bateri kereta dan salah satunya adalah bateri amaron.

Baca juga : Bateri kereta amaron tahan berapa lama

Servis yang diberikan oleh pihak bateriku adalah membantu anda sekiranya kereta anda mengalami masalah kerosakan di tepi jalan disebabkan kerana bateri kereta telah pun kong.

Produk yang pihak bateriku tawarkan adalah bateri kereta amaron yang menandakan ianya menjadi permintaan tinggi oleh orang ramai dan disamping mempunyai kualiti tersendiri.

Selain itu, kedai bateri amaron yang berdaftar turut terdapat di seluruh negara kita. Ini menandakan bateri amaron sangat dipercayai dan mudah untuk didapati.

bateri kereta amaron bagus tak
Sumber dari website bateri amaron

Jenis bateri amaron

Untuk pengetahuan anda, jenis bateri amaron yang bagus adalah mempu menawarkan pelbagai jenis bateri kereta kepada majoriti kereta. Mengikut statistik di negara kita kebanyakkannya memiliki kereta jenama tempatan yang menggunakan jenis bateri kering.

Bateri kereta amaron memberikan jenis bateri yang menawarkan tiada kos penyelenggaran atau zero maintainence. Contoh bateri tersebut adalah seperti bateri amaron Go.

Bateri amaron go mendapat banyak review yang sesuai digunakan oleh kereta jenama tempatan di negara kita. Berikut merupakan bateri amaron go yang sesuai anda gunakan berdasarkan kereta yang anda gunakan :

Senarai di bawah merupakan antara kereta yang memilih bateri amaron dan menggunakan bateri amaron ns40.

  1. Bateri amaron kancil
  2. bateri amaron axia
  3. Bateri amaron myvi
  4. Bateri amaron bezza
  5. Bateri amaron honda city

Senarai kereta yang menggunakan bateri amaron ns60 :

  1. Bateri amaron wira
  2. Bateri amaron saga
  3. Bateri amaron iriz
  4. Bateri amaron persona
  5. Bateri amaron vios

Selain itu, bateri kereta amaron turut menawarkan bateri amaron ns70 yang boleh digunakan oleh kereta seperti SUV dan juga MPV.

Malah, pilihan bagi kereta yang menggunakan sistem idle atau auto start stop seperti bateri amaron m42 turut ditawarkan :Bateri amaron m42 yang kebanyakkannya digunakan oleh kereta myvi, bezza dan juga axia.

Kesimpulan

Untuk mengetahui bateri kereta amaron bagus tak, anda perlu menilai sendiri melalui tawaran yang diberikan. Di samping itu, pelbagai pilihan bateri amaron turut menjadikan tanda pihak amaron sendiri sangat serius dalam membekalkan bateri kereta yang tahan lama dan berkualiti.

One thought on “Bateri kereta amaron bagus tak ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *