Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Bateri kereta

Bateri kereta amaron tahan berapa lama ?

Bateri kereta amaron tahan berapa lama. Di artikel ini kami akan kongsikan sedikit sebanyak pengalaman menggunakan bateri kereta yang berjenama dan meningkat naik iaitu Amaron.

Selain itu, bateri kereta amaron ini menjadi antara pesaing sengit dengan tawaran yang diberikan secara luar biasa kepada pemilik-pemilik kereta yang inginkan kelebihan yang jauh lebih bagus.

Di setiap pemilihan bateri kereta sudah tentu anda memerlukan jangka hayat bateri kereta itu tahan lama. Hal ini demikian, supaya ianya lebih mendatangkan penjimatan tanpa perlu lagi setiap tahun anda membeli bateri kereta baru.

Justeru, meningkatkan daya saingan antara pengeluar dan pengilang bateri kereta supaya lebih menfokuskan ketahanan bateri kereta. Dalam masa yang sama juga menawarkan harga bateri kereta yang agak berpatutan.

bateri kereta amaron tahan berapa lama
Bateri kereta amaron tahan berapa lama

Bateri kereta amaron tahan berapa lama sebenarnya ?

Mengikut pengalaman sendiri dan juga ramai orang yang sendiri menggunakan bateri kereta amaron ini, jangka hayat bateri kereta amaron mampu bertahan dari 3 tahun hingga 3 tahun setengah.

Tempoh ini sudah terbukti dan sudah memberi manfaat kepada pemilik kereta yang tukar kepada bateri kereta amaron ini. Tak perlu lagi anda membeli bateri kereta jenis basah untuk tahan lebih lama.

Anda hanya boleh memilih bateri kereta amaron jenis kering untuk ketahanan yang sama seperti bateri kereta lain tetapi jenis basah. Hal ini memberikan kelebihan kepada anda yang menggunakan bateri kereta kering amaron yang tahan tanpa perlu buat maintain seperti bateri kereta basah.

Hanya start kemudian jalan sahaja sehinggalah bateri kereta amaron ini perlu ditukar kepada yang baru bila tiba tempoh ianya hampir tamat.

Baca juga : Bateri kereta tahan berapa lama

Apakah kelebihan bateri kereta amaron yang diberikan kepada pemilik kereta ?

Selain ketahanan bateri kereta amaron, warrantlynya menjadi punca mengapa pemilik-pemilik kereta memilih untuk membeli bateri kereta ini. Bermula dari 18 bulan atau 1 tahun setengah bertukar kepada 24 bulan atau 2 tahun.

Warrantly amat penting sekiranya bateri kereta amaron menimbulkan masalah seperti bateri kereta kembung, anda boleh rujuk semula kepada seller supaya mendapatkan bateri kereta baru. Namun, ianya berdasarkan perubahan terma dan syarat semasa yang diberikan syarikat bateri kereta amaron ini.

Yang terkini dan paling terbaru, bateri kereta amaron meningkatkan tempoh warrantlynya kepada 36 bulan atau 3 tahun penggunaan. Hal ini demikian, jauh lebih baik dari segi after sales bahawa syarikat bateri kereta amaron menjaga klientnya dengan baik.

Baca juga : Bateri kereta amaron bagus tak

Adakah terdapat kekurangan disebalik bateri kereta amaron tahan berapa lama ini ?

Disebalik ketahanan dan warrantly bagi bateri kereta amaron ini, ada sedikit kekurangan iaitu dari segi harga bateri ini. Untuk harga bateri kereta amaron adalah agak tinggi sedikit dibandingkan jenama lain. Namun ianya tidaklah terlalu tinggi dibandingkan ketahanan dan warrantly yang diberikan.

Bila difikirkan balik memang langsung tidak setanding kerana dengan harga bateri kereta amaron itu, anda bakal menggunakan jangka hayat bateri kereta amaron melebihi 2 kali ganda seperti beli bateri kereta jenama lain.

Artikel terkait : Bateri kereta century tahan berapa lama

5 thoughts on “Bateri kereta amaron tahan berapa lama ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *