Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Bateri kereta

Harga bateri kereta bezza

Harga bateri kereta bezza. Berapakah harga bagi bateri kereta bezza yang dijual di kedai bateri kereta atau pusat servis perodua ?

Setiap daripada kita yang mempunyai kereta akan dibekalkan dengan kehadiran bateri kereta.

Fungsi bateri kereta adalah menyimpan tenaga elektrik dan digunakan bermula dari enjin kereta dihidupkan hingga enjin dimatikan.

Apabila tiba masanya, fungsi bateri kereta itu tidak dapat digunakan lagi kerana kehabisan tenaga elektrik di dalamnya.

Justeru, anda seharusnya menggantikan bateri kereta lama kepada bateri kereta ynag baru dengan membuat pembelian.

Untuk membeli bateri kereta bezza anda perlu ketahui bateri kereta bezza harga terlebih dahulu. Dengan mengetahui jenis bateri kereta bezza, maka harga bateri bezza yang betul dapat dimiliki oleh anda tanpa sebarang masalah.

Harga bateri bezza 1.0

Bagi anda yang memiliki kereta bezza 1.0, anda boleh ketahui harga bateri bezza 1.0 berdasarkan jenis bateri kereta bezza anda.

Contohnya, anda memilih bateri kereta bezza basah, maka harga bateri bezza 1.0 anda adalah sekitar RM170 hingga RM210 sahaja.

Manakala, jika anda memilih bateri kereta kering bezza, anggaran bagi harga bateri bezza 1.0 anda dalam lingkungan RM190 hingga RM230.

Apa yang penting juga adalah saiz bateri kereta bezza yang betul akan memberikan harga bateri bezza 1.0 adalah antara RM170 hingga RM230 tersebut.

Harga bateri bezza 1.3

Untuk makluman, terdapat 2 harga bateri bezza 1.3 ini. Ianya adalah antara harga bateri bezza 1.3 x dan juga harga bateri kereta bezza advance 1.3 .

Keduanya mempunyai harga bateri bezza yang berbeza dan perlu diteliti dengan betul sebelum anda membeli jika anda memasangnya sendiri secara diy.

Harga bateri bezza 1.3 x

Untuk bateri bezza 1.3 x ini, anda boleh anggarkan harga bateri bezza 1.3 x di antara RM170 hingga RM230.

Jenis bateri kereta bezza bagi bateri bezza 1.3 x adalah sama seperti harga bateri bezza 1.0 kerana bergantung kepada pilihan antara 2 jenis bateri kereta.

Harga bateri kereta bezza advance 1.3


Manakala, untuk harga bateri kereta bezza advance 1.3 pula berbeza. harga bateri bezza advance sebenarnya agak mahal sedikit.

Hal ini disebabkan oleh kehadiran idle system yang membuatkan fungsi bateri kereta bezza ditambah baik.

Jadi, harga bateri kereta bezza advance akan menjadi tinggi sedikit dan sekitar anggaran RM280 hingga RM320 sahaja.

Baca juga : Harga bateri amaron bezza

harga bateri kereta bezza

Harga bateri kereta bezza di perodua

Harga bateri kereta perodua bezza di pusat servis perodua sebenarnya bergantung kepada kehadiran anda.

Jika anda datang untuk melakukan servis di perodua dan dalam masa yang sama ingin tukar bateri kereta bezza, maka harga bateri perodua bezza akan menjadi sedikit murah oleh kerana kos upah telah dimasukkan sekali.

Manakala, sebaliknya terjadi sekiranya anda ingin datang untuk tukar bateri kereta bezza sahaja di perodua, maka harga bateri kereta bezza di perodua akan terasa mahal kerana kos upah.

Sebenarnya ianya sama dengan harga di kedai bateri kereta di luar dan bergantung kepada anda yang ingin dilakukan di mana.

2 thoughts on “Harga bateri kereta bezza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *