Mekanikakereta

Blog ini adalah semua tentang mekanisma kereta dan motor.

Bateri kereta

Harga bateri amaron Axia

Harga bateri amaron Axia. Berapakah harga bateri kereta amaron terutamanya untuk kereta perodua axia yang sedang anda gunakan ?

Waktu masanya untuk anda tukar bateri kereta axia anda adalah bila terdapat beberapa tanda tanda bateri kereta nak kong.

Namun, sebelum anda nak tukar bateri kereta axia yang baru, anda perlulah tahu berapa harga bateri kereta axia yang sepatutnya berada di pasaran.

Di artikel ini kita akan fokuskan kepada harga bateri amaron axia. Bateri kereta amaron yang digunakan oleh kereta perodua axia juga mudah didapati.

Tempat untuk membeli bateri kereta amaron axia

1. Kedai dealer bateri kereta amaron

Kebanyakkan tempat untuk anda dapatkan bateri kereta amaron bagi kereta axia adalah di kedai bateri kereta yang menjadi dealer bateri kereta amaron itu sendiri.

2. Kedai sparepart wear & tear barangan kereta

Jika di tempat anda tiada delear bateri kereta amaron, anda boleh ke kedai hardware menjual barangan wear & tear untuk kereta.

Ianya juga dikenali atau dipanggil kedai sparepart barangan pakai buang kereta. Disitu terdapat banyak pilihan jenama bateri kereta.

Pelbagai juga bateri kereta amaron axia yang dijual disetiap kedai-kedai sparepart ini.

3. Bengkel baiki kereta

Tidak semua bengkel baiki kereta menjual bateri kereta. Jika ada pun sekiranya pihak mereka sendiri membeli dan menjual dengan mengambil untuk dengan berurusan dengan agent jualan.

Jika ada menjual bateri kereta amaron axia, sudah pasti memudahkan anda. Memang kebanyakkannya akan menyediakan bateri kereta saiz untuk kereta axia sebenarnya.

Berapa harga bateri kereta amaron axia ?

Mengikut bateri kereta amaron yang sesuai untuk kereta axia adalah merupakan Amaron Go.

Harga bateri amaron axia ini berjumlah RM265 sahaja. Harga ini adalah agak tinggi sedikit jika anda bandingkan dengan jenama bateri kereta axia lain.

Ada sebab dan kelebihan yang perlu anda ketahui sebelum anda bertukar ke jenama lain yang tidak menyediakan kelebihan yang sama.

Baca juga : Harga bateri amaron ns40zl

Apakah kelebihan bateri kereta amaron axia ?

Amaron Go bagi harga bateri amaron axia mungkin agak tinggi dan diluar budget anda. Namun, kelebihan yang disediakan adalah tiada tolok bandingnya.

Antara kelebihan besar yang diberikan di sebalik harga bateri amaron axia adalah perlindungan warrantly sehingga mencapai 36 bulan atau 3 tahun sepanjang ianya digunakan oleh kereta axia anda.

harga bateri amaron axia
Harga bateri amaron axia

Jenama bateri kereta lain masih lagi mengekalkan perlindungan warrantly 12 bulan atau 1 tahun. Namun, bagi bateri kereta amaron untuk kereta axia anda diberikan sehingga 3 tahun.

Penjimatan sepanjang penggunaan juga merupakan satu perkara yang berharga agar anda tidak perlu kerap tukar bateri kereta setiap tahun jika ianya telah habis.

3 thoughts on “Harga bateri amaron Axia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *